PJ:s foto

Mail: pjsfoto@telia.com

Speedski VM Idrefjäll 2017

Speedski VM 2017

När tävlingarna äntligen kom i gång var det Bastien Montes från Frankrike som slutligen stod som världsmästare med 176,9 km/t och inte oväntat Valentina Greggio från Italien i dam klassen med ett åk på 171,5 km/t. Bästa svenska åkare blev Lisa Hovland Uden på en brons plats med 169 km/t.

Christian Jansson lyckades inte upprepa sitt fantom åk från fredagens tidkval och slutade på 6:e plats, nu var inte bara Christian som inte hade sin dag, varken Simone eller Ivan Oregone fick till det i finalen vilket är lite förvånade med tanke på att Simone har hyllmeter med segrar och Ivan med världsrekordet 254,4 km/t i bagaget.

Tillslut bara att gratulera Idrefjäll till ett trevligt och bra arrangemang, och det är inte helt fel att se ledningen för Idrefjäll mingla med publik och tävlande.

Nästa tävling Speedmaster, den 4 April i Vars Frankrike alltså samma backe som världsrekordet är satt i , Christian Jansson representerar Sverige, kan hända att han förbättrar sitt pers. på 240 km/t eller varför inte ett nytt världsrekord av svensken.

Länk till tävlingarna nedan.

Speedmasters

Vilka skidor används i speedski ? länk nedan.

Utrustning

PJ

© 2021 PJ:s foto

Tema av Anders Norén