PJ:s foto

Mail: pjsfoto@telia.com

Monstret i Stenåssjön

Monstret i Stenåssjön

Efter många års letande har vi äntligen lyckas identifiera det monster som i århundraden har hemsökt Stenåssjön.

Berättelser om Renar som under mystiska omständigheter försvunnit vid sjön har satt skräck i lokalbefolkningen ingen vågar nattetid närma sig sjön.

Nu var tiden mogen, man hade hört ylande brunst rop från sjön så det tydde på att det var stor aktivitet.

Vi samla snabbt ihop vår expedition och begav oss västerut mot dom dimhöljda bergen, jag hade hyrt in 4 bärare från Klutsjön för att bära utrustningen själv åkte jag bärstol det var 2 tjejer från Idre som bar den.

Väl uppe på kammen slog vi läger, man kunde märke en viss oro i expeditionen medlemmar så här nära har några av dom inte varit men jag lugnade dom med att jag har läget under kontroll.

På morgonen riggade jag upp kamera vid ett tillhåll där tydliga spår av detta odjur syntes, efter dagar av väntan så händer något, ur det mörka vattnet smyger en figur upp mot stranden, jag sitter helt stilla, han kommer rakt i mot mig och kravlar upp på stranden, nu har jag bara en chans att ta denna bild tänker jag och trycker försiktigt ner avtryckaren och slutaren smäller av, djuret kaster om och försvinner med en kaskad av vatten ner i djupet och allt blir stilla igen.

Efter en stund då jag hämtat mig från detta drama kollar jag kamerans bildskärm jodå där är han i all sin prakt och med Nipfjället i bakgrunden.

PJ

Monstert vid Stenåssjön

 

© 2021 PJ:s foto

Tema av Anders Norén